Utbildning i bemötande med teater Spotlight, April 2018

Á Domicil hemtjänst AB anordnade en utbildning i början av April i samarbete med Macorena hemtjänst, i bemötande via teater Spotlight. Genom interaktivt lärande ges chansen att praktisera det man har i sin teori.

Utbildningen började med en teaterföreställning, där teater Spotlights skådespelerskor spelade upp ett kundbesök, utifrån verkliga erfarenheter. Det fanns 25 fel under det besöket/föreställningen gällande bemötande. Personalen fick vara åskådare under den föreställningen. Därefter blev det en diskussion om vilka fel som upptäcktes under besöket som spelades upp. Livliga diskussioner fördes även om hur man kan förbättra bemötandet. Många var involverade och ville gärna ta till sig av informationen samt dela erfarenheter med kollegor och i synnerhet att få infallsvinklar från ett annat bolag (Macorena).  Unik chans att utbyta åsikter och kunskaper med varandra då två hemtjänstbolag genom ett samarbete kan dela sina erfarenheter och kunskaper.

Efter diskussionen spelades föreställningen upp igen fast denna gång fick våra egna medarbetare (tillsammans med Macorenas personal) spela upp rollerna som hemtjänstpersonal. En från Á Domicil hemtjänst samt en från Macorena hemtjänst visade hur bemötande ska se ut. De var väldigt duktiga och hade ett utomordentligt bemötande. Det blev mycket skratt och var väldigt lärorikt.

Tack vare det interaktiva lärosättet så blev utbildningen mycket givande samtidigt som föreställningen och diskussionen gav upphov till tankeställare. Personalen för båda hemtjänstbolagen uttryckte stor glädje för denna utbildning, då lärande kunde kombinerades med roligare lärosätt.

Vi på Á Domicil hemtjänst AB vill tacka Macorena hemtjänst för ett gott samarbete samt tacka teater Spotlight för en fin, underhållande och mycket lärorik dag. 

2 Kommentarer
 1. Spotlight Utbildning
  Spotlight Utbildning says:

  Tack ska ni ha A Domicil.
  Det var härligt att få låna er alla under 90 minuter och tillsammans med er arbeta och reflektera över det ansvar man har när man bemöter de äldre och hjälpbehövande i hemtjänst och på boenden. Vi vill gratulera alla medarbetare till att ni arbetar för ett företag som satsar på sin personal och som förstår vikten av, och satsar på att bli bäst på bemötande. Enhälligt ville alla i publiken bli Spotlight Utbildnings bemötandeambassadörer, genom att föra vårt budskap vidare och tillämpa vårt synsätt i det egna arbetet med kunder/vårdtagare.
  Stort lycka till i ert fortsatta arbete. Glöm aldrig människan.
  Kram Ingela,Louise och Malin.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *